Mooie Strandjes                                                                                                          

Hier zijn enkele mooie strandjes die je eens kan bezoeken 


Praia de Benagil

Benagil is een klein Portugees dorp aan de Atlantische kust in de gemeente Lagoa, Algarve, in Portugal. Tot het einde van de 20e eeuw was de economie van het dorp gebaseerd op oceaanvissen. Nu is het een toeristisch gebied met een veel gebruikt strand: Praia de Benagil


Praia do Carvalho

Het strand Praia do Carvalho is slechts ongeveer 40 m lang .Er zijn hier nog meer bezienswaardigheden dan het turquoise blauwe water, de ruige rotswanden, die ook een bron van natuurlijke schaduw zijn, en de zee fossielen in de rots: wie verantwoordelijk was voor de tunnel toegang door de rots stopte niet hier, maar creëerde ook een soort balkon een paar meter boven het water en ook een trap die daar leidt. Van hieruit kunnen de durvers met een moedige sprong in de golven duiken. Een ander hoogtepunt dat het strand kenmerkt is de rots, die eruit ziet als een obelisk of een standbeeld


Praia de Carvoeiro

Is een badplaats die grotendeels op een enorme steile rots is aangelegd,.Het kleinschalige Carvoeiro in de Algarve heeft de prachtige goudgele stranden zelfs voor de deur liggen. Ook het supergezellige centrum ligt direct aan zee. Aan hoogbouw doen ze hier niet, wat een prettige en ontspannen sfeer oplevert.

 


Praia Grande

Ferragudo is een pittoreske vissersplaats met een witte huizenzee, die afdaalt tot aan de rivier Rio Ferragudo. Het ligt tegenover Portimão, waarmee Ferragudo vroeger verantwoordelijk was voor de bescherming van de kust. Deze taak was toegekend aan de forten van beide plaatsen, die samen het kruisvuur konden openen in geval van een vijandelijke aanval.

Bij Ferragudo ligt een grote zandvlakte, die ook wel wordt aangeduid als het strand Praia Grande. Dit strand heeft uitstekende voorzieningen voor o.a. watersport, waaronder surf- en windsurfscholen.


Praia de Armação de Pêra

Armação de Pêra is een plaats in de Portugese gemeente Silves. De plaats ligt in de provincie Algarve op circa 15 kilometer ten westen van Albufeira. Het landschap omvat rotsformatiesgrotten en verder enkele stranden. Na het in 1933 te zijn gesticht groeide het vissersdorp vanaf de jaren negentig ten gevolge van het toerisme.