De stranden van de Algarve zijn de grootste toeristische trekpleister van Portugal. Maar er is meer...

Denk bij vakantie in de Algarve zeker niet alleen aan volle stranden en een druk uitgaansleven. Je vindt hier ook rust, natuur, een groen binnenland, authentieke dorpjes, prachtige wandelroutes en ongerepte stranden. De regio biedt voor elk wat wils: van jonge gezinnen tot feestgangers, voor overwinteraars, wandelaars, golfers en surfers.


Barragem do Arade

Geweldige plek voor alle activiteiten bv vissen zwemmen  paddleboarden kamperen Of gewoon genieten van de natuur En op de toppen een prachtig uitzicht .

 


ALTE het meest karakteristieke dorp van de Algarve

Een leuke plaats in het dorp is de Fonta Grande. Hier zijn diverse picknickplaatsen te vinden langs de rivier. In het centrum van het dorp net naast de brug staan wat picknick tafels onder de bomen en verderop langs het pad zijn een aantal barbecue plaatsen gecreëerd waar op zonnige dagen de families uit de buurt lekker aan het eten zijn en de kinderen ondertussen wat in de rivier spetteren.

 

De oude kerk van Alte kun je bezoeken. Deze kapel werd gesticht door de plaatselijke adellijke dame. Zij was zo dankbaar na de veilige terugkeer van haar man van de kruistochten dat ze opdracht gaf deze kapel te bouwen. De kapel is gebouwd in Romaanse stijl. Met wit gepleisterde muren en prachtig versierde kapelletjes. De kapellen zijn in plaats van het overdadige goud, wat je normaal ziet in Portugal, versierd in blauw wit en goud. De beelden en versieringen dateren terug naar de 16e eeuw. Het plafond heeft de mooie Portugese tegeltjes.

Queda do Vigário Waterval


Carvoeiro Boardwalk

Vertrekt iets buiten het dorpje... Mooi aangelegd houten wandelpad... Je kunt er ook afdalen (let op met kinderen). Contrast aan kleuren is er enorm... Op het houten wandelpad is het veilig met kinderen en lijkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers ♿... Afdalen kan dan weer niet voor minder valide mensen... Moet je bezocht hebben in Carvoeiro Praia... Aanrader.


Wandeling vanuit bergstadje Monchique

Monchique heeft twee bergtoppen: Foia (905 meter), het hoogste punt van de Algarve, en Picota (775 meter). Tussen deze twee bergtoppen ligt het pittoreske bergstadje Monchique. Dit stadje heeft een belangrijke regiofunctie als centrum voor tuinbouw, ambachten en verkoop van regionale producten. Ook is het een goed start- en eindpunt van een mooie wandeling zoals de PR4


Ponte da piedade lagos

Hier krijg je een mooi zicht op de meest unieke rotsformaties.  is een landtong met een groep rotsformaties langs de kustlijn van de stad Lagos, in de Portugese regio van de Algarve. Bestaande uit geelgouden klifachtige rotsen tot 20 meter hoog, zijn ze een van de beroemdste toeristische attracties van Portugal

Je kan wandelen over de grillige rotsen bij Porto de Moòs en regelmatig stoppen om enkele foto's te nemen op de mooiste uitkijkplekjes!


Sagres

Ongeveer 120 kilometer ten westen van Faro, ligt Sagres, de meest zuidwestelijke stad van continentaal Europa. Het is de minst ontwikkelde kustplaats van de Algarve en heeft daardoor zijn charme goed kunnen bewaren
De niet-te-missen bezienswaardigheid in Sagres is het ommuurde zeventiende-eeuwse fort. Binnenin kan je een gigantisch kiezelwindkompas bewonderen, de Rosa dos Ventos, dat Prins Henry zelf gebruikt zou hebben. Ook de aangrenzende vijftiende-eeuwse kapel Nossa Senhora da Graça werd op zijn bevel gebouwd.

Ook de idiale plaats voor Surfers